Marka tescili için öncelikle marka isim ve logonun konunun uzmanı Manisa Web Tasarım Marka Patent vekilleri tarafından ayrıntılı sorgulama, çok yönlü araştırma ve ayrıntılı inceleme ve değerlendirme yapılmaktadır. Kısaca marka tescili nasıl yapılır, nasıl alınır, detaylı olarak anlatılmaktadır.

Manisa Web Tasarım, marka tescili veya başvurusunun nasıl yapılacağının en önemli süreci olan ön inceleme aşamasında, marka tesciline konu marka isim veya logonun ilgili yasal mevzuatlara uygunluğunu incelediği gibi, gerek tescil sürecinde gerekse de tescil sonrası üçüncü taraflarca bir şekilde marka benzerliği ve/veya iltibas tehlikesinin varlığı gerekçe gösterilerek olası itiraz ve dava süreçlerinde başvuru lehine sonuçlar doğuracak şekilde her başvuru için ayrı ayrı güçlü ve etkin hukuki koruma sağlayacak uygulama, strateji ve çözümler geliştirmektedir. Kısaca marka tescili nasıl yapılır, nasıl alınır, tescil süreci ve sonrası olası itiraz ve davaların muhtemel sonuçları ve lehe sonuç alınabilecek hukuki argümanlara sahip olup olmadığının ayrıntılı incelenmesi ve değerlendirmesi gerekmektedir.

Marka tescil sorgulama nasıl yapılır, TÜRKPATENT veritabanındaki önceden tescilli markalar arasında aynı/benzer markalar arasında araştırma nasıl yapılır, başvuru sürecinde olumlu sonuç nasıl alınır, olası itirazlara karşı görüş nasıl yapılır, tescil sonrası üçüncü taraflarca aynı/benzer başvurulara yapılacak itirazlar sonuç nasıl alınır vb. tüm sorulara başvuru öncesi uygun çözümler Manisa Web Tasarım Marka Patent Vekillerince hazırlanmaktadır.

Hemen belirtmek gerekir ki elbette marka tescil başvurusu için marka vekil ve/veya vekil patent firma zorunluluğu yok ama sonradan telafisi güç zararlarla karşılaşmamak için konusunda uzman ve deneyimli Manisa Web Tasarım danışman ve uzmanlarıyla çalışmanın önemli kazanımları olacaktır.

Manisa Web Tasarım, Marka tescili yapılacak isim ve logonun sorgulama, araştırma ve incelenmesinden sonra marka tescil başvurusunu online olarak kapmaktadır.. Marka veya logo başvurusu online yapılmakta ve gün içinde resmi Türk Patent başvuru alındı belgesi başvuru sahibine gönderilmektedir.

Marka tesciline konu marka isim ve logonun tescil kriterlerine sahip olması halinde Türk Patent ve Marka Kurumu (TürkPatent ) başvuruyu markalar bülteninde yayınlanmasına karar verir. Marka bülten yayının üç ay sürmekte ve bu süre içinde üçüncü tarafların itirazına tabi tutulmaktadır. Bu süre içinde herhangi bir itirazın olmaması halinde de başvuru sahibine, marka tescilinin kesinleştiği ve iki ay içinde marka tescil belge düzenleme ücretinin ödenmesini, aksi takdirde başvurunun hükümsüz kalacağını bildirmektedir.

İlgili ücret ve işlemler tamamlandıktan sonra da takriben 10 gün içinde marka tescili belgesi alınmaktadır.

Bu arada hemen hatırlatmak gerekir ki; marka isim veya logo tescil başvurularının marka sahibinin bizzat kendisi yapması halinde başvuru ve marka tescil belge düzenleme ücretleri online işlem ücretlerinden oldukça pahalıdır. Yani online işlem yapmak ücretler bakımından da başvuru sahibine avantaj sağlamaktadır.

Örneğin 2016 yılında her bir sınıf için fiziki başvurularda 285 TL talep edilirken online işlemler için ise 190 TL talep edilmektedir. Yine marka tescil belge düzenleme ücreti fiziki başvurularda yani sahibin tek başına yaptığı başvurularda Türk Patent 795 TL isterken Marka Patent vekil firmalar aracılığıyla istenen ücret ise 640 TL’ dir.

Bu arada kimi Marka vekil veya Patent firmalarının işlemleri online yapmasına rağmen ve online ücret tarifesinden ödeme yapmalarına rağmen başvuru sahiplerinden resmi ücret adı altında Türk Patent’in fiziki başvurular için istenen ücretleri istedikleri sıklıkla duyulmaktadır. Başvuru sahiplerinin bu konuya dikkat etmesi gerekmektedir.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

 

Bir yanıt yazın